Passion för ljud

HISTORIEN OM RUARK AUDIO

Ruark Audio är ett familjeägt Brittiskt företag med ett fantastiskt, passionerat team. Vår inspiration är varierad och kommer från våra erfarenheter, saker vi beundrar, vår kärlek till musik och promenader längs stranden i Southend. Detta är historien om Ruark Audio.

Vårt ursprung går tillbaka till de tidiga dagarna av hifi. Mycket har förändrats sedan dess, men principerna för vad som gör ett musiksystem bra, är desamma. Det är därför vi håller fast vid dem.

Ruarks grundare, Alan O’Rourke, växte upp med en gitarr i famnen och omgiven av hi-fi-utrustning genom sin pappas arbete i branschen. Det är därför inte helt förvånande att han fortsatte i samma spår genom att grunda sitt eget ljudföretag.

Vår första produkt lanserades i början av 1980-talet. Den hette Sabre och var en härlig liten bokhyllehögtalare som vann många utmärkelser och satte Ruark Audio på kartan.

På den tiden var alla högtalare tillverkade av trä – något som idag nästan är unikt.  Alans pappa, Brian, var utbildad snickare och arbetade med några av de banbrytande storheterna inom brittisk hi-fi. Han förstod hur viktigt material och konstruktionen av högtalarens låda är för hur bra återgivningen blir. Sådan far sådan son! Och det är dessa principer som vi fortfarande tillämpar idag när vi uppdaterar eller designar våra produkter

I’ve loved music all my life, I grew up surrounded by it and it has always been a passion of mine. My dad got me into playing the guitar when I was a kid, as he worked for a company who imported them. So, growing up, I was surrounded by lots of wonderful equipment. Music has always been at the heart of Ruark Audio and we strive to make our favourite songs and albums sound as good as they can. We hope you get as much from our products, and the music, as we do.

Vi har alltid älskat design. Vårt huvudsakliga uppdrag är att skapa vackra produkter som smälter in i din miljö och som är enkla att leva med eftersom de är njutbara att både använda och attlyssna på.

Mycket av vår inspiration kommer från vår omgivning och de saker vi älskar mest. Kurvorna på vår favoritbil, funktionaliteten hos en klassisk möbel, strukturen i en stickad tröja eller tekniken för den senaste prylen på vårt kontor. Vi inspireras ständigt och letar efter nya sätt att forma och utveckla våra produkter. Vi slutar aldrig utveckla.

Vi förstår att för många av våra kunder är bra ljud inte alltid deras första prioritet. I en tid där vi vill att våra hem ska vara snygga måste varje objekt tjäna sin plats och se vacker ut där den är placerad.

Vi designar därför produkter som är lika tilltalande för ögat som för örat. Våra kunder rapporterar tillbaka att de ofta inkluderar våra musiksystem i sin övergripande inredningsstil.

Vårt mål har alltid varit att skapa produkter med en designstil som är tidlös. En estetik som ser bra ut i moderna hem men också i mer klassisk inredning. Det är en utmanande balansgång att uppnå detta, och vi tar god tid på oss. Vissa av våra produkter kan ta upp till två år att utveckla, från idé till lansering och vi strävar ständigt efter att förbättra våra befintliga produkter. Så även om designen kanske inte förändras så mycket, kommer funktionaliteten gradvis utvecklas och uppdateras. Vi står aldrig stilla.

Sedan våra tidigaste dagar har vi förstått hur material påverkar ljudet i ett system, så vi väljer var och en för sina unika egenskaper. När rätt utvalda material kombineras skapar de vårt unika ljud.

Långt innan tillverkningen av ljudprodukter blev vår verksamhet, var det en gemensam hobby för vår grundare Alan och hans pappa. Tillsammans experimenterade de med komponenter och kabinett för att skapa sina egna prototyper. De upptäckte snabbt att byte av material och konstruktionsmetoder som de använde i kabinetten kunde göra subtila eller betydande skillnader för ljudet.

Idag hittar du fortfarande samma kunskap och entusiasm i företaget de grundade. Vi väljer äkta träfaner, polymerer, högkvalitativa legeringar och vackra tyger för sina specifika akustiska och estetiska egenskaper. Du kommer att märka detaljerna och höra skillnaden.

r5-walnut-lifestyle-04

Allt eftersom tekniken utvecklas, gör våra produkter det med. Du kan njuta av fördelarna med den senaste utvecklingen, med försäkran om att ditt musiksystem kommer att klara tidens tand.

Som entusiaster, inte bara tillverkare, är vi på toppen av alla nya ljudteknologiska utvecklingar. Men vi styrs inte av dem. Det tar tid att designa och producera ett nytt musiksystem, så vi måste vara säkra på att en innovation är rätt för oss och, viktigast av allt, kommer att vara relevant och användbart för våra kunder

I hela vårt sortiment använder vi de finaste komponenterna och tekniker som ger dig underbart, problemfritt ljud i många år framöver. Som ett ansvarsfullt företag tar vi även gröna frågor på allvar, så våra material kommer från etiskt håll och farliga material undviks.

Det klassiska utseendet på våra musiksystem döljer de moderna funktioner som finns under ytan. Digitala, optiska och analoga ingångar gör det enkelt att ansluta extra enheter och skapa fantastiskt ljud i hela ditt hem. Det låter dig också uppgradera eller lägga till enheter i ditt system utan att behöva ändra allt annat. Det enkla, eleganta sättet att hålla dig och din musik helt anslutna.

När vi säger att vi är ett familjeföretag menar vi det verkligen.

Inte bara för att några av oss är släkt med varandra. När vi träffas finns det ingen hierarki. Vi lyssnar på vad alla har att säga – det är inte riktigt som att gå till jobbet. Viktigast av allt är att vi alla brinner för Ruark, de produkter vi tillverkar och våra kunder. Vi tittar alltid på vad vi kan göra och vart vi kan ta oss – tillsammans.

Branschutmärkelser är bra och vi är stolta över dem, men våra bästa kritiker är och kommer alltid att vara våra kunder.

När Daily Telegraph hänvisade till en av våra produkter som ”Radions Aston Martin”, kände vi oss stolta. Det var verkligen mitt i prick för vad vi försöker uppnå med våra produkter.

Vi har alltid byggt de bästa produkterna vi kan. Vi skulle aldrig kompromissa för att tjäna en extra slant, och vi drivs definitivt inte av investerare. Oavsett om du tittar på en av våra mindre produkter som R1 eller vårt flaggskepp R7, kan du vara säker på att samma kärlek och hängivenhet fanns med när vi skapade dem.

Den utmärkelse vi värdesätter mest är när en kund berättar hur mycket de tycker om att lyssna på musik tack vare deras Ruark-system. För i slutändan är det din lyssningsglädje som verkligen spelar roll.